16 Eylül 2013 Pazartesi

Tarih Tekerrürden İbarettir


Savaşmaktan kolu kanadı kırılmış Anadolu, dönemin büyük emperyalistlerinin maşası Yunanistan tarafından işgal edilmişti. Ayağına giyecek çarığı zor bulan Anadolu insanı, söz konusu vatan savunması olunca adeta küllerinden doğdu ve Sovyet Rusya'nın da para ve silah yardımları ile işgalcileri vatanından kovdu. Savaş sonrası Yunanistan'ında ise emperyalistlerin emelleri uğruna halkını bu kirli savaşa sürükleyenler aşağılanarak ağır cezalara çarptırıldılar.

Tarih malesef tekerrürden ibarettir çünkü bazıları tarihten ders almazlar. Şimdi lütfen yukardaki paragrafı Türkiye-Yunanistan yerine Suriye-Türkiye olarak okuyun.
  
Ateş açıldı sınır ötesinden dediniz olmadı, Suriye'ye Türk jetini keklik gibi gönderip düşürttünüz olmadı, kimyasal silah dediniz olmadı, şimdi de helikopter düşürdünüz. Sınır tecavüzü madem çok önemli, sınırdan elini kolunu sallayarak geçen silahlı militanlara niye ses etmediniz? Yıllarca sınır ötesine topraklarımız tehdit altında, terör belasını bitiricez diye operasyon yaptık. Suriye, "helikopterimiz silahlı militanları kovalıyordu" derse ne yüzle cevap vereceksiniz? 


Esad mı Esed mi artık adını sen koy, bölgenin en demokratik, en dürüst lideri değil ben de farkındayım. Yıllaca alttan alttan ülkemizdeki terörü fişekledi Suriye; fakat bölge problemlerine işgalcilere yancı olarak, onlardan medet umarak çözüm bulunmaz. Tuttunuz dün kardeşim dediğiniz adama (niye dediyseniz) bugün emperyalistlerin gazına gelip savaş ilan ettiniz.

İşgalci emperyalist ordunun önünde bayrak sallayarak müslüman boğazlamaya can atan arkadaşım; torunlarının yüzüne bakacak yüzün olsun istiyorsan bir daha düşün. Çünkü eline kan bir kere bulaştı mı seni ne tarih affeder ne de Allah...

Hiç yorum yok: